Medlemsbrev

Medlemsbrev November 2023

Hösten har kommit och nu gäller det att passa på och springa och njuta av fina höstfärger. Kom ihåg reflexväst och pannlampa till tisdagspassen då det är mörkt redan på kvällen. Lördagströskelpassen är även ett bra komplement till löpträningen och vi fikar oftast efteråt på ett café i närheten så häng gärna med!

Kul även att så många kunde vara med på vår medlemsdag den 28 oktober. Vi var över 30 deltagare som fick en härlig höstdag med fin träning, föreläsning och fika tillsammans. Vi kommer att dela Jimmys föreläsning på vår fb sida inom kort.

Här en summering av områden som diskuterats på senaste styrelsemötet:

Klädbeställning:

Vi har haft lite problem med att få klädprover från YMR. Vi återkommer så fort vi har mer information och hoppas kunna återkomma med goda nyheter snart.

Runners Store event blir torsdag 16 november från kl 17:30 – 19:00. Vi återkommer med inbjudan på fb. Du kan då få som medlem 30% rabatt. Du kan även ta med en vän som inte är medlem (som vi givetvis hoppas blir medlem). Kan du inte komma den 16 november så har Runners Store lovat samma rabatt även den 15 och 17 november. För att få rabatt behöver du ange att du är från Club Running Sweden.

Parkrun kommer att vara ett återkommande inslag var tredje månad på våra lördagsträningar. Passa på att springa 5 km i fina Haga parken. hem | Haga parkrun | Haga parkrun

Kalender framöver:

 • Runners Store Event den 16 november kl 17:30 – 19:00 (rabatten gäller från 15 november och till och med 17 november)
 • Julevent 9 december, kl 10-13, L’Echelon Nybrogatan 74 – separat inbjudan kommer på fb

Vi önskar dig en Run Happy höst – hoppas vi ses på träningar och medlemstillfällen!

Frågor eller förslag – hör gärna av dig till info@clubrunningsweden.se Run Happy önskar CRS styrelse: Rubin, Christer, Christina, Rebecca, Patric, Claes, Madeleine och Nina

Medlemsbrev Augusti 2023

Här en summering av områden som diskuterats på styrelsemötet: Vår träning övergår till L’Echelon från 5 september

Styrelsen tog beslut att vi återgår tillbaka till L’Echelon (Nybrogatan 74). Detta sker tisdag 5 september.

Klubbens medlemsdag flyttas till lördag den 28 oktober

Höstens medlemsdag genomförs lördag 28 oktober.

Plats: Isbjörnarna Kanaabadet klubblokalen, Kanaansvägen 73 Du kan ta dig till platsen kollektivt med t-bana (Råcksta alt Blackeberg) därifrån 10 min promenad.

Program för dagen: 9:45 Samling – välkomna! 10:00 Inspirerande löppass med Rubin McRae, passet anpassas till alla nivåer 11:00 Jimmy Englund, tränare och fysioterapeut håller ett styrkepass anpassat för löpare 11:40 Dusch 12:15 Lunch/fika samt föreläsning av Jimmy Englund

Klädbeställning:

Vi återkommer inom kort med information om vilka kläder som kan beställas, i dagsläget diskuteras och förhandlas priser så det ska bli så förmånligt som möjligt för medlemmarna.

Vi planerar även ett Runners Store event till hösten med 30% rabatt till medlemmar.

Simbanor:

Redan nu på torsdag 24 augusti så drar höstterminens första simning igång i Eriksdalsbadet. Precis som förra terminen kommer klubben att ha en bana i 25-m bassängen varje torsdag kl. 07.30 – 08.30. Alla som är intresserade kommer att få ett inpasseringskort från Madeleine Svensson som gäller från ca. 07.15 alla torsdagar. Vi har ingen coach på plats men Madeleine kommer att ge förslag på pass som man kan köra om man vill. Kontakta Madeleine om du önskar inpasseringskort och anmäl dig till eventen på fb.

• • • L’Echelon Nybrogatan 74 – separat inbjudan kommer på fb

Vi önskar dig en Run Happy höst – hoppas vi ses på träningar och medlemstillfällen!

Frågor eller förslag – hör gärna av dig till info@clubrunningsweden.se Run Happy önskar CRS styrelse: Rubin, Christer, Christina, Rebecca, Patric, Claes, Madeleine och Nina

Vi hoppas ni haft en skön sommar! Träningen har rullat på för klubben även under sommaren med undantag från

några lördagar som vi tyvärr fått ställa in då vi inte haft coacher. Styrelsen ser fram emot en härlig höst i

löpningens tecken! Vi har haft höstens första styrelsemöte den 14 augusti för planering framåt.

Vi fortsätter träningarna som vanligt med Tough Tuesday intervaller och tröskel intervaller på lördagar. En gång

i månaden springer vi långpass på lördag.

Kalender framöver:

Klubbens Spanien resa 18-22 oktober – 11 personer från klubben deltar

Lördag 28 oktober: CRS medlemsdag, Kanaansvägen 73 – separat inbjudan kommer på fb

Julevent 9 december, kl 10-13,

Medlemsbrev 28 maj 2023

Hoppas er träning går bra i det fina vädret. Inom kort är det dags för Stockholm Marathon där vi hejar fram våra medlemmar med en grym hejarklack och med langning till de som behöver. Klubben har även vårt traditionella Trosa Stadslopp den 30 juni där vi hoppas att många kan delta för lopp och efterföljande middag. Våra träningar kommer att fortsätta som vanligt under hela sommaren med ett några undantag.

Styrelsen har haft sitt första möte efter årsmötet och följande är sammansättningen för 2023: Nina Fagerholm ordförande; Christina Zetterman kassör, Rebecca Sundell, sekreterare; Patric Ingemanson, coachansvarig; Madeleine Svensson, simsektion; Christer Schapiro&Claes Mittjas medlemsrekrytering samt Rubin McRae, headcoach. Vi ser fram emot att jobba vidare i världens bästa löparklubb!!

Här en summering av områden som diskuterats på styrelsemötet:

Friskis Hagastan stänger den 12 juni och öppnar igen 5 juli

F&S Hagastan kommer att flytta till nya lokaler med entré mot Norra Stationsgatan. Nuvarande anläggning stänger den 12 juni och den nya lokalen planerar öppning till den 5 juli. Detta betyder att träningstillfällena 13, 17, 20 och 27 juni kan vi inte erbjuda ombyte/dusch. Vi ses utanför F&S Hagastan vid dessa träningstillfällen.

Träningen inställd följande datum

 • lördag 3 juni (Stockholm Marathon)
 • lördag 24 juni (midsommardagen)
 • lördag 1 juli (dag efter Trosa stadslopp).

Klädbeställning

Vi har fått önskemål om kläder och speciellt då den tunna Salming jackan som flera medlemmar har. Inom kort kommer det finnas möjlighet att beställa jackan samt möjligtvis även andra kläder.

Hejarklack och langning vid Stockholm Marathon 2023

Traditionellt har klubben alltid haft en hejarklack för att heja fram våra fantastiska medlemmar som springer Stockholm Marathon. Så även i år då vi kommer att ha en grym hejarklack vid Strandvägen där löparna passerar tre gånger.

Trosa Stadslopp 30 juni

I år ska Trosa färgas orange igen! Vi springer de 8,9 km långa loppet genom charmiga Trosa. Efter loppet äter vi en gemensam middag på Trosa stadshotell. Där får vi även låna dusch för ombyte.

Loppet startar kl. 21. Det finns även ett 4 km lopp som startar 19:40.
Detta har blivit en fin CRS tradition så passa på att anmäla dig. Vi är redan 16 personer anmälda.
Anmälan till loppet https://trosastadslopp.se/anmalan-trosa-stadslopp-2023/

Anmäl i fb evenemanget om du kommer och vill vara med på efterföljande middag. Du tar dig till Trosa med tåg, buss eller bil. Ta nattbussen (gratis går kl. 00:30 från Trosa till Cityterminalen) eller stanna kvar och bo på Hotel eller vandrarhem.

CRS träningsdag 30 september

Lägg redan nu in den 30 september kl 9-14 i din kalender. Vi planerar då att genomföra en inspirerande medlemsdag med givetvis löpning men även styrka och föreläsning. Självklart bjuder vi på en god lunch och bästa sällskapet. Träningsdagen genomförs i Stockholm.

Kalender framöver:

 • Lördag 3 juni: Stockholm Marathon 2023
 • Träningen inställd 3 juni, 24 juni och 1 juli
 • Fredag 30 juni: Trosa Stadslopp, 8,9 km alt 4 km med gemensam middag efteråt
 • Lördag 30 september: CRS medlemsdag
 • Spanien resa 18-22 oktober

Frågor eller förslag – hör gärna av dig till info@clubrunningsweden.se Run Happy önskar CRS styrelse: Rubin, Christer, Christina, Rebecca, Patric, Claes, Madeleine och Nina

Medlemsbrev 20 Mars 2023

Träningen flyttar till F&S Hagastan (Gävlegatan 22) från och med 28 mars

Från och med tisdagens träning den 28 mars återgår Club Running Sweden igen till F&S Hagastan (Gävlegatan 22) för ombyte och dusch. Våra träningar tisdagar och lördagar utgår därefter från F&S Hagastan fram till midsommar. Därefter ska F&S Hagastan renoveras och vi återkommer med information om planen framåt.

Bakgrunden till beslutet och flytten är att Echelon kommer från och med 28 mars stänga tidigare på tisdagar.

Datum för årsmötet flyttat från den 15 april till den 29 april!

Träning samt årsmöte 2023 äger rum den 29 april – plats F9, Svetsarvägen 22

Välkommen på nionde årsmötet för Club Running Sweden. Vi inleder kl 10 med ett inspirerande

löppass och fortsätter med formellt årsmöte kl 12. Separat inbjudan kommer till löppasset.

Vi bjuder på fika och mackor under mötet så bekräfta ditt deltagande senast den 8 april 2023.

Om du vill vara med och påverka vår fina löparklubb och verksamheten framåt så har du som medlem möjlighet att lämna in motioner. Dessa ska inkomma senast den 24 mars 2023 till info@clubrunningsweden.se.
Dagordning för årsmöte Club Running Sweden:

1. Fastställande av röstlängd för mötet
2. Val av ordförande och sekreterare för mötet
3. Val av protokolljusterare och rösträknare
4. Fråga om mötets behöriga utlysande
5. Fastställande av föredragningslista
6. Genomgång av verksamhetsberättelse, årsredovisning/årsbokslut för senaste verksamhetsåret 7. Fastställande av balans- och resultaträkning
8. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen
9. Fastställande av medlemsavgifter
10. Fastställande av verksamhetsplan för kommande verksamhetsår
11. Behandling av inkomna motioner
12. Val av ordförande i CRS:s styrelse för en tid av ett (1) år
13. Val av övriga ledamöter för en tid av två (2) år
14. Val av revisor för en tid av två (2) år
15. Eventuella övriga frågor

Vi återkommer inom kort med valberedningens förslag till styrelse för 2023 samt underlag för bokslut 2022, budget och verksamhetsplan 2023. Har ni frågor, funderingar tveka inte att höra av er till info@clubrunningsweden.se.

Medlemsbrev Mars 2023

Styrelsen har haft möte och planerat härliga aktiviteter inför våren! Vi hoppas vi ses på kommande aktiviteter samt givetvis våra tisdags- och lördags träningarna.

Träning samt årsmöte 2023 äger rum den 15 april – plats F9, Svetsarvägen 22

Välkommen på nionde årsmötet för Club Running Sweden. Vi inleder kl 10 med ett inspirerande löppass och fortsätter med formellt årsmöte kl 12. Separat inbjudan kommer till löppasset.

Vi bjuder på fika och mackor under mötet så bekräfta ditt deltagande senast den 8 april 2023.

Om du vill vara med och påverka vår fina löparklubb och verksamheten framåt så har du som medlem möjlighet att lämna in motioner. Dessa ska inkomma senast den 24 mars 2023 till info@clubrunningsweden.se.

Dagordning för årsmöte Club Running Sweden:
1. Fastställande av röstlängd för mötet
2. Val av ordförande och sekreterare för mötet
3. Val av protokolljusterare och rösträknare
4. Fråga om mötets behöriga utlysande
5. Fastställande av föredragningslista
6. Genomgång av verksamhetsberättelse, årsredovisning/årsbokslut för senaste verksamhetsåret
7. Fastställande av balans- och resultaträkning
8. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen
9. Fastställande av medlemsavgifter
10. Fastställande av verksamhetsplan för kommande verksamhetsår
11. Behandling av inkomna motioner
12. Val av ordförande i CRS:s styrelse för en tid av ett (1) år
13. Val av övriga ledamöter för en tid av två (2) år
14. Val av revisor för en tid av två (2) år
15. Eventuella övriga frågor

Vi återkommer inom kort med valberedningens förslag till styrelse för 2023 samt underlag för bokslut 2022, budget och verksamhetsplan 2023.

Har ni frågor, funderingar tveka inte att höra av er till info@clubrunningsweden.se.

CRS Klubbmästerskap 6 maj

Boka in lördagen den 6 maj för detta viktiga event! Mer info följer senare men det kommer i stort sett bli en repris av förra årets Frontyard-lopp!

Medlemsbrev Augusti 2022

Vi hoppas ni haft en skön sommar med både träning och vila. Nu drar höstaktiviteterna igång och styrelsen har haft sitt första möte för hösten.

Medlemsdag 3 september – anmälning via fb eventet senast 31 augusti

Om du inte kan delta hela dagen kan du gärna komma en del av dagen men meddela i kommentarsfältet om du inte ska ha lunch. Dagen är kostnadsfri för våra medlemmar!

Plats: Isbjörnarna Kanaabadet klubblokalen, Kanaansvägen 73

Du kan ta dig till platsen kollektivt med t-bana (Råcksta alt Blackeberg) därifrån 10 min promenad.

Program för dagen:

10:00 Inspirerande löppass med Rubin McRae, passet anpassas till alla nivåer

11:00 Jimmy Englund, tränare och fysioterapeut håller ett styrkepass anpassat för löpare

11:40 Dusch

12:15 Lunch/fika samt föreläsning av Jimmy Englund

13:00 Avslut för de som önskar med bad/bastu och relax

Simbana Eriksdalsbadet torsdagar 7:30 – 8:30 för våra medlemmar:

Varje torsdag 7:30 – 8:30 kan våra medlemmar simma i Eriksdalsbadet, vi har bana 11 i 25-bassängen. Vi har ingen aktiv coach för detta utan man simmar själv. Finns intresse så kan coach bokas längre fram. Eventet publiceras på klubbens fb sida och de som önskar simma får ett inpasseringskort som gäller torsdagar från kl 7:00. Korten kan avhämtas i receptionen på Eriksdalsbadet, säg att ni är från Club Running Sweden.

Stadsorientering 15 oktober

I fjol ordnades ett populärt event – stadsorienteringen och nu kör vi igen lördag 15 oktober. Vi återkommer med mer information närmare datumet.

I planerna finns även i år att ha ett Runners Store event i slutet av september eller början av oktober. Då har du möjlighet att handla till ett förmånligt pris och även ta med någon kompis/familjemedlem.

Avslutningsvis har vi en kampanj för medlemsvärvning och rekommenderar du en ny medlem så får du en fin buff som tack.

Vi hoppas att vi ses på medlemsdagen och träningar framöver! Ha en fin höst.

Frågor eller förslag – hör gärna av dig till info@clubrunningsweden.se

Run Happy önskar CRS styrelse: Rubin, Christer, Christina, Rebecca, Patric, Claes, Madeleine och Nina

Medlemsbrev april 2022

Nya styrelsen

Den nya styrelsen har haft sitt första konstituerande möte och även planerat för klubbaktiviteter framöver. Nya styrelsens ansvarsområden är:

 • Nina Fagerholm: ordförande. 
 • Christina Zetterman: kassör. 
 • Sekreterare: Rebecca Sundell.
 • Coach-ansvarig: Patric Ingemanson.
 • Ansvarig för hemsida/marknadsföring: Christer Schapiro. 
 • Nya samarbeten: Claes Mittjas, Christer Schapiro och Rubin McRae 
 • Rubin McRae planerar vår träning och skriver träningsprogrammen
 • Vår nya styrelsemedlem Madeleine Svensson har en passion för simning och kommer att ha lite extra fokus på det området i styrelsearbetet.

Våra träningsprogram 

Styrelsen pratade om syftet med vår träning och hur vi får till den bästa träningen för våra medlemmar. Club Running Sweden’s träning är anpassad till såväl maraton, halvmaraton som millopp och träningsprogrammet är planerat enligt detta. 

Huvudmålet är för närvarande Kungsholmen runt samt Stockholm Maraton. Till hösten blir det halvmaraton träning och Lidingöloppet som huvudfokus. Styrelsen beslöt att lägga in ett långpass i månaden under lördagsträningen. Rubin har gjort ett bra förklarande upplägg kring olika tränings zoner som redan har publicerats på vår fb sida. Ni kan hitta vårt nya träningsprogram här: Aktuellt träningsprogram – Club Running Sweden

Aktiviteter framöver:

 • 28 maj 2022 CRS Medlemsdag i Hagaparken med bl a Frontyard Ultra – mer info kommer
 • 1 juli Trosa stadslopp samt middag efter loppet – anmäl dig till loppet och mer info följer kring middag
 • Planer finns för en 5 dagars resa till Mallorca i höst. Palma Maraton går den 9 oktober och du kan välja mellan att springa 10 km, halv- eller helmaraton. Vi återkommer med mer information.

Försäljning av CRS linne – om du är intresserad att köpa ett snyggt orange linne till vår och sommarträning så kan du nu göra det. Finns i strl XS, S, M och L. Kostnad 350 kr som du betala in antingen BG 588-3129 eller swishar den till 1236098511. Lägg ett mejl till info@clubrunningsweden.se så vet vi att du gjort beställning och kan leverera det så fort som möjligt. 

Run Happy i vårsolen önskar CRS styrelse

Rubin, Christer, Christina, Rebecca, Patric, Claes, Madeleine och Nina

Medlemsbrev februari 2022

Hej

Hoppas alla har det bra och ser fram emot att snart se mer av vårsolen på löpturer och promenader.

Styrelsen har haft årets första styrelsemöte och bland annat börjat planera trevliga medlemsevent och resor framöver samt tagit beslut om datum för årsmöte.

Årsmöte 2022 – 19 mars kl 12:00 – 13:00 blir ett digitalt årsmöte via Teams. Separat inbjudan kommer. Vi kommer denna lördag att ha löpcoachning online som Rubin Mc Rae håller i och det lovas ett riktigt kul pass. Online löpningen inleds 10:30 och varar ca en timme.

Om du vill vara med och påverka så har du möjlighet att lämna in motioner inför årsmötet. Dessa ska inkomma senast den 5 mars 2021 till info@clubrunningsweden.se

Försäljning av CRS linne – om du är intresserad att köpa ett snyggt orange linne till vår och sommarträning så kan du nu göra det. Kostnad 350 kr som du betala in antingen BG 588-3129 eller swishar den till 1236098511. Lägg ett mejl till info@clubrunningsweden.se så vet vi att du gjort beställning och kan leverera det så fort som möjligt.

Medlemsavgiften för 2022 är 1190 kr och ni kan betala in antingen BG 588-3129 eller swishar den till 1236098511. Fyll även i medlemsuppgifterna så vi har fullständig medlemsförteckning. Vi sänder ut kvitto för alla inbetalningar.

Hur blir jag medlem i CRS? | Club Running Sweden

Run Happy önskar CRS styrelse

Rubin, Christer, Christina, Rebecca, Patric, Claes, Torkel och Nina

Medlemsbrev 22 september 2021

Nytt från senaste styrelsemötet 13 september:

CRS goes Runners Store 26 oktober kl 17:45 – se inbjudan fb

Kom och shoppa loss, CRS medlemmar får 30% på kläder och skor samt 10% på elektronik. Vi shoppar först och sedan från 18:30 ett kul löppass med Rubin Mc Rae. Vi bjuder på Barebells och Vitamin Well efteråt.

Medlemsevent Domarudden 23-24 oktober – se inbjudan fb

Lördag 23 oktober:
9:30 – 11:00 Föreläsning – Hur håller du dig skadefri som löpare med Stefan Bjerkegren (
www.stefanbjerkegren.se)

11:00 – 12:30 Styrketräning för löpare med Stefan Bjerkegren

Lunch

14:00 Footloose! – löppass med Rubin Mc Rae

15:30 Fika

Bad/Bastu (bastu betalas separat)

19:00 Middag

24 oktober
Morgonjogg alt längre löppass, frukost

Pris:
– Föreläsning, träning, mat (frukost, lunch, middag, mellanmål) samt övernattning -1000 kr
– Föreläsning, träning, lunch/mellanmål – 500 kr och önskar du lägga till middag kostar det 650 kr.

Bekräfta ditt deltagande samt betala in avgiften via swish: 1236098511 eller bg: 1236098511 senast den 7 oktober.

Resa till Playitas, Fuerteventura (planeras till februari 2022)

Vi planerar resa till Playitas troligen i februari 2022. Priset för CRS medlemmar kommer att bli grymt bra – 7500 kr för en vecka (inkluderar flyg, mat, träning och hotell) samt 6500 kr om man väljer att stanna 4 dagar (3 övernattningar).

Passa på att köpa en fin blå/orange CRS buff till hösten – pris endast 130 kr, betala in avgiften via swish: 1236098511 eller bg: 1236098511 så kan leveransen ske inom ett par veckor i samband med ngn träning eller till medlemshelgen.

Nästa styrelsemöte hålls den 11 oktober 2021 och har du något du vill att vi tar upp får du gärna återkoppla till info@clubrunningsweden.se

Hoppas vi ses på träningarna och även på kommande medlemsevents önskar CRS styrelse:

Rubin, Christer, Christina, Rebecca, Patric, Claes, Torkel och Nina

RUN HAPPY!

Medlemsbrev juni 2021

Vi hoppas ni alla har det bra och njuter av det fina vädret som nu kommit. Här kommer lite nytt från senaste styrelsemötet.

Förändringar från 1 juni – allmänna sammankomster

Regeringens beslut om anpassade smittskyddsåtgärder som börjar gälla 1 juni innebär en successiv höjning av maximalt antal deltagare vid allmänna sammankomster. För Club Running Sweden betyder det att vi fr.o.m. 1 juni med anledning av restriktionerna inte längre behöver dela upp oss i mindre grupper. Vi fortsätter självklart att hålla distans till varandra och de vi möter under löpturerna.

Sommarträning juni-juli samt start på L’echleon i augusti

Vi fortsätter med träningen från Friskis & Svettis Hagastan under juni och juli då vi kan nyttja konferensrummet för att förvara väskor och byta om. Vecka 26 och 27 (28/6 – 11/7) är Friskis stängt. Vi utgår utanför Friskis som vanligt även dessa veckor men då kan vi inte erbjuda ombyte/förvaring av väskor. Vi planerar däremot att lägga in ett pass i Ursvik i sommar för att få in lite variation. Planen är att genomföra en lördagsträning den 10 juli i Ursviks terrängen och Rubin lovar ett specialpass till oss!

Från och med den 3 augusti kommer vår träning att utgå från L’echleon. Adress: Nybrogatan 74. Bra parkeringsmöjligheter och närmaste t-banan är Stadion. Syftet med att byta från Friskis Hagastan är att kunna erbjuda våra medlemmar nya inspirerande ställen som vi kan springa på. Stadion ligger mycket nära och vi har flera andra möjligheter i närheten.

Vi har även i planerna att ordna ett medlemsevent i slutet av augusti – mer information kommer!

Vill du köpa ett fint Club Running Sweden linne till sommarens träning och kommande tävlingar?

Kostnad för linnet är 200 kr. Anmäl din storlek till nina@clubrunningsweden.se så bekräftas beställningen innan betalning. Inbetalning till BG 588-3129 eller swish: 1236098511

Vi önskar dig en skön sommar och förhoppningsvis mycket Run Happy löpning,

CRS styrelse: Rubin, Christer, Christina, Rebecca, Patric, Claes, Torkel och Nina

Medlemsbrev april 2021

Vi har nu haft första styrelsemöte med nya styrelsen där vi hälsade Patric Ingemanson varmt välkommen som ny styrelsemedlem. Patric kommer som sitt specialområde i styrelsen vara coachansvarig vilket innebär kontakt innan och efter styrelsemöten till coacherna i olika frågor.
Tough Tuesday träning från och med 6 april:
Styrelsen tog beslut om att vi från och med den 6 april kommer att börja med Tough Tuesday träningarna igen. Vi kommer att anpassa gruppernas storlek så att vi kan hålla avstånd och inte bli för många i en grupp. Vi ser verkligen fram emot lite tuffa tisdagsträningar igen!
Styrelsen tog även beslut att både tisdags- och lördagsträningarna från och med lördag 3 april kommer att utgå från Friskis&Svettis Hagastan, Gävlegatan 22 under april och maj. För den som önskar lämna in en väska med ombyte så kan man göra det i konferensrummet på Hagastan som är låst under träningarna. Det finns även en toalett i anslutning till konferensrummet som vi får använda. Vi kan inte använda omklädningsrummet då de endast tar in 4 personer i gången.
Viktigt är att vi håller distans på plats på Friskis och samlas utanför för att ge plats till Friskis medlemmar som ska komma in till anläggningen.
Medlemsrabatter 2021 Runners Store – vi har fått bekräftat att medlemsrabatten är 10% vid inköp i butik.
Provträna med Club Running Sweden: om du har kompisar som önskar testa på träningen en eller två gånger så får du gärna bjuda med.
För dig som ännu inte betalt årets medlemsavgift:
Medlemsavgiften för 2021 är 1190 kr och ni kan betala in antingen BG 588-3129 eller swishar den till 1236098511. Fyll även i medlemsuppgifterna så vi har fullständig medlemsförteckning. Vi sänder ut kvitto för alla inbetalningar.
Glad Påsk och Run Happy önskar CRS styrelse
Rubin, Christer, Christina, Rebecca, Patric, Claes, Torkel och Nina

Medlemsbrev februari 2021

Vi hoppas ni alla håller igång träning och snart ser fram emot att ses under lite mer normala förhållanden. Fram till dess ska vi hålla i och hålla ut och vi har ju alltid våra gemensamma lördagsträningar att se fram emot

Vi erbjuder möjlighet till väskinlämning i F&S Hagastans konferensrum alla lördagar från 27 februari

Styrelsen hade möte onsdag 17 februari. Vi tog då ett beslut att från och med lördag 27 februari kommer alla medlemmar att kunna lämna in väska med ombyteskläder till Friskis Hagastans konferensrum. Det finns även en toalett i anslutning till konferensrummet som vi får använda. Vi kan inte använda omklädningsrummet då de endast tar in 4 personer i gången.

Vi testar fem lördagar framåt (27 februari – 27 mars) och tar sedan beslut om fortsättning.

Årsmöte 2021

20 mars kl 13:00 – 14:00 blir ett digitalt årsmöte via Zoom. Vi återkommer med mer information och inbjudan via fb.

Medlemsavgiften för 2021

är 1190 kr och ni kan betala in antingen via BG 588-3129 eller swisha den till 1236098511.

Fyll även i medlemsuppgifterna så vi har fullständig medlemsförteckning. Vi sänder ut kvitto för alla inbetalningar.

Använd denna länk:  Hur blir jag medlem i CRS?

Run Happy

önskar CRS styrelse
Rubin, Christer, Christina, Rebecca, Mats, Claes, Torkel och Nina

Medlemsbrev december 2020

Vi höll årets sista styrelsemöte den 15 december och diskuterade bland annat kommande träning. Vi tar beslut om framtida träningar först efter den 24:e januari 2021. Träningen för CRS är fortsatt inställd tills vi ser hur allt utvecklar sig. Vi hoppas vi snart kan träna ihop igen!

Virtuellt Christmas Special CRS 10 km event

– 29 december kl 18:00 – emaila info@clubrunningsweden.se för detaljer!
Styrelsen vill inspirera och utmana alla våra medlemmar i ett virtuellt lopp. Du bestämmer själv hur tufft detta blir – tävling eller en lugn runda. Coach Rubin är med hela tiden och vi börjar och avslutar tillsammans!

Instruktioner till eventet finns i CRS fb evenemang. Vi kommer att ordna ett lotteri för alla som deltar och lotta ut ett pris.

Medlemserbjudande

– för dig som betalar 2021 års medlemskap innan 31 december 2020 erbjuder vi ett extra pris 1000 kr (ordinarie 1190 kr).

God Jul och Gott Nytt År

önskar

CRS styrelse
Rubin, Christer, Christina, Rebecca, Mats, Claes, Torkel och Nina

Medlemsbrev – juli 2020

Vi hoppas ni alla har en avkopplande sommar med sköna sommardagar fyllda med både lite träning och självklart vila så som det passar er bäst. Klubben fortsätter med träningspass hela sommaren både tisdagarnas intervallpass och lördagarnas tröskelpass. Denna sommar utgår vi från F&S Hagastan men V. 31 och 32 är F&S Hagastan stängd och då kommer vi att utgå dessa veckor från F&S Kungsholmen (S:t Eriksgatan 54). Vi har ingen sommarträning på Lidingö denna sommar men däremot kommer vi försöka variera träningsplatser med både något banpass och terränglöpning. Höstens planerade arrangemang som vi berättar mer om nedan blir anpassade så vi kan hålla distans och enligt gällande direktiv från Folkhälsomyndigheten.

Kommande arrangemang:

– Medlemsdagen i Hellas den 23 augusti är inställd med anledning av rådande omständigheter.

– I planerna finns en träningshelg för CRS medlemmar på Körunda hotell (www.korunda.se) den 25-27 september 2020 med möjlighet till att välja en dag med träning alt flera dagar med övernattning. Träningen består av löpning, simning, cykling samt styrketräning (Jose Nunez) och yoga/rörlighet. VI återkommer med mer information i början av augusti men spara datum.

– 17 oktober 2020 – CRS eget lopp (halvmarathon eller marathon) – banan blir vid Norra Djurgården och start kl 9:00. Tidtagning med race.se. Spara datum – mer info kommer. Vi hade även några medlemmar som sprang Trosa virtuella stadslopp i juni och resultaten har Christer Schapiro publicerat på fb sidan. Nedan en bild från 2019 då ett stort gäng samlades i Trosa för att springa loppet. Siktet är inställt på att vi 2021 ska bli minst lika många från klubben som samlas och springer och har en trevlig kväll – vi färgar Trosa orange.

Nästa styrelsemöte hålls den 19 augusti om det är något du vill ta upp eller har förslag på medlemsevent etc. Kontakta då info@clubrunningsweden.se

STAY SAFE AND HEALTHY AND RUN HAPPY!

CRS styrelse: Rubin Mc Rae, Christina Zetterman, Mats Emilsson, Christer Schapiro, Claes Mittjas, Torkel Skogman, Rebecca Sundell och Nina Fagerholm

Medlemsbrev – juni 2020

Äntligen har vi sommarväder och löpningen blir som allra bäst!

Det har varit en jobbig vår med Corona pandemin som har påverkat oss alla på olika sätt. Vi är tacksamma att vi har kunnat hålla igång träningen i klubben under våren och kunnat träffa varandra. Träningarna fortsätter även under sommarperioden med tisdagsintervaller och tröskelträning på lördagar. På senaste styrelsemötet kom vi fram till att vi kommer nu att börja variera var vi springer vilket betyder att det kan bli både Karlberg, Kristinebergs IP och i sommar även Lidingö.

VI fortsätter med de förhållningssätt som togs upp i senaste medlemsbrev: – Stanna hemma vid minsta förkylningssymtom

Kommande arrangemang:

– Hosta och nys i armvecket
– Håll avstånd till andra – både till andra medlemmar under träning samt till övriga som vi passerar under träning

Trosa Stadslopp – virtuellt lopp 5- 26 juni

I Club Running Sweden har vi som tradition att delta i Trosa Stadslopp i juni. Det fysiska loppet är som de flesta lopp just nu inställt. Det finns istället möjlighet att delta i ett virtuellt lopp. Detta pågår under 5-26 juni och man kan springa den klassiska sträckan på 8,9 km när man vill under denna period genom att ladda ner RaceOne appen. Det är gratis att delta.

Torkel Skogman har gjort en bana på 8,9 km som ni kan ladda ner via bifogad fil eller gå in på fb där banan finns publicerad. Vi kommer även ha en särskild CRS resultatlista. Maila din tid
till Christer Schapiro (christer@redhorse.se) så sammanställer han ett åldersanpassat clubresultat. Vill man ha en snygg nummerlapp så maila Christer Schapiro om det någon dag innan du tänker springa så skickar han en fil för utskrift.

Vill du ha en gpx-fil för vår TROSA-bana så finns den här för nedladdning:

https://www.dropbox.com/s/76gys8arq05wlbs/Virtual%20Trosa%20Stadslopp.gpx?dl=0&fbclid=IwAR0Xbx8_pLWv0US47kn09gFf-JPMcv1vYh848P2k-inN1sFHmxCUEpvi_Po

Ursvik Xtreme Virtual Run – 1-14 juni

Under perioden 1-14 juni finns möjlighet att delta i UrsvikXtremes virtuella sommartävling. Du kan välja

att springa 7,5 km eller 15 km i vanlig ordning. Starttid valfri mellan datumen. Presentkort lottas ut bland de som fullföljer någon av distanserna.

Det du behöver göra är att registrera dig som användare på Strava.com och ansöka om medlemskap i klubben UrsvikXtreme (sök efter klubben och ansök om medlemskap). När du väl är med, anmäl dig till någon av distanserna. Dessa ligger som klubbevent i klubben.
De kommer att sammanställa resultatlistor efter tävlingsperioden. Ser man att du sprungit banan fler gånger än en så plockar vi den bästa tiden. Obs! Var noga med att använda gps i den enhet du springer med så vi ser att du sprungit tänkt bana

Nästa styrelsemöte hålls den 24 juni om det är något du vill ta upp eller har förslag på medlemsevent etc. Kontakta då info@clubrunningsweden.se

STAY SAFE AND HEALTHY AND RUN HAPPY!

CRS styrelse:
Rubin Mc Rae, Christina Zetterman, Mats Emilsson, Christer Schapiro, Claes Mittjas, Torkel Skogman, Rebecca Sundell och Nina Fagerholm

Medlemsbrev April, 2020

Den nya styrelsen hade sitt första möte onsdag 22 april. Här kommer en summering av de viktigaste från vårt möte:
Coronaläget och CRS träningar
Enligt Folkhälsomyndighetens allmänna råd så har även verksamheter/föreningar ett viktigt ansvar för att förhindra smittspridning. Vi i styrelsen diskuterade vilka ytterligare åtgärder vi behöver göra för att följa detta. Vi har ett ansvar både för våra tränande medlemmar men också för våra medmänniskor i omgivningen.
Styrelsen tog inledningsvis efter en riskbedömning ett allmänt beslut att vi kommer att fortsätta med våra träningar. Vi kom överens om att med anledning av att folkmängden är rätt stor i Hagaparken så hålls tisdags- och lördagsträningarna i Stora Skuggan fram till 31 maj. Vi utvärderar utvecklingen.
Våra coacher kommer att ta upp innan varje träning viktiga förhållningssätt i dessa tider:
– Stanna hemma vid minsta förkylningssymtom
– Hosta och nys i armvecket
– Håll avstånd till andra – både till andra medlemmar under träning samt till övriga som vi passerar under träning
Klubbtävling den 2 maj
Den 17 april tog Svenska Friidrotts Styrelsen beslutet att pausa allt tävlande på senior nivå tills vidare. Detta beslut grundar sig på Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Då CRS också följer FHM´s rekommendationer beslutade vi på styrelsemötet den 22 april att inte genomföra Klubbtävlingen den 2 maj, istället kommer vi att hålla vår sedvanliga lördagsträning.
Men för att vi ändå ska få till lite ”Tävling” så vill vi att ni klockar er själva på 5km och mailar tiden till
( rubin@urbantribes.se ) så kommer han att återkomma till er med kommentarer och tränings förslag.
Övrigt:
– Trosa stadslopp är inställt men planen är att ordna ett virtuellt lopp och vi återkommer med detaljer
– Vi kommer att ha tillgång till simbana under torsdagar 18 maj-20 augusti – kontakta Rubin McRae för mer info
– Vi kommer att hålla träning 9 maj samt 30 maj då det skulle ha varit paus. Dessutom kommer vi att fortsätta träningen även vecka 23 och 24 utan ngn paus för Stockholm Marathon som skulle ha ägt rum.
STAY SAFE AND HEALTHY AND RUN HAPPY!
CRS styrelse:
Rubin Mc Rae, Christina Zetterman, Mats Emilsson, Christer Schapiro, Claes Mittjas, Torkel Skogman, Rebecca Sundell och Nina Fagerholm

Medlemsbrev Februari

Tisdagen den 28 januari hade CRS styrelse sista mötet av detta verksamhetsår innan årsmötet som nu är fastställt till den 14 mars 2020. Vi återkommer inom kort med inbjudan och mer information.
Har du förslag inför verksamhetsplan och budget 2020 som du vill att vi ska ta med som förslag? Återkom då till info@clubrunningsweden.se.
Vi är även mycket positiva till uppstarten av samarbetet med TSM. Många nya glada löpare både tisdagar och lördagar och även CRS medlemmar som springer långpass på söndag. Mycket Run Happy!! Styrelsen har gjort utvärdering från första perioden och vi fortsätter detta samarbete under hela våren fram till maj 2020.
Vill du springa intervaller inomhus på bana? Häng på TSM Indoor Running by ASICS. De springer intervaller av olika slag i Sätrahallen på torsdagar mellan kl 20.30 och 22.00.Datum 6/2, 13/2 20/2, 27/2, 5/3, 12/3 och 19/3. TSM Indoor Running inleds i februari och då kan du delta i detta för en kostnad av 275 kr. Detta är en del av vårt samarbete CRS/TSM.
Vi ses på träningarna framöver!

Run Happy önskar CRS styrelse (Rubin, Christer, Christina, Torkel, Lena, Claes, Mats och Nina

Medlemsbrev December

Hej

Nu börjar träningsåret 2019 närma sig sitt slut och dags att summera och planera för 2020. Vi har nu inlett vårt nya träningsupplägg med tröskelpass på lördagar och fått positiv respons på detta. Häng med någon lördag framöver och testa.

CRS Christmas Party: Nu är det dags för årets julavslutning i klubben. Vi hoppas att många av er kan komma och avsluta träningsåret med oss!

Dagens program:

10:00 – Vi ses på Studio L Echelon (Nybrogatan74, ta med eget lås)

10:15 – ca 11:30: Rubin, Mia och Putte håller i dagens träning som består av löpning (inomhus), styrka och spinning. Vi delar upp oss i mindre grupper och tränar högintensivt i ca 18 min/station.

11:30 – 12:00: Bastu/dusch

12:00 – 13:00: Julmys med lite gott att äta och dricka. Prisutdelning klubbmästerskap och julklappsutdelning.

Vänligen bekräfta ditt deltagande senast den 10 december antingen via info@clubrunningsweden.se eller fb så kan vi beräkna mat/dryck för eventet. OBS! Ta med en julklapp värd max 100 kr inför julklappsutdelningen.

Dags att förnya ditt medlemskap inför 2020:

Inför 2020 kan du nu redan förnya ditt medlemskap, flera av er kanske vill utnyttja årets friskvårdsbidrag och vad passar bättre än att förnya medlemskapet redan nu. Medlemsavgiften är 1190 kr precis som tidigare år och du betalar in avgiften till BG 588-3129 eller swishar den till 1236098511.

Du erhåller kvitto till din mejladress efter att du betalat in avgift. Fyll i dina uppgifter i bifogad länk: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc_zaGwIEwd1ozT0JMG82FGUqyVpyUf5oi9QfZPMOYehbrwuQ/viewform

Tips på nyårslopp att springa i Stockholm:

Stureby Nyårslopp: https://www.facebook.com/events/kramforsgr%C3%A4nd/stureby-ny%C3%A5rslopp-2019/1684711864992611/

Vallentuna Nyårslopp: https://www.svenskalag.se/vallentunafk-nyarsloppet

Stockholms nyårslopp: https://running4serenity.com/nyarsloppet-2019/

Medlemsbrev November

Nu har vi inlett träningen enligt ny träningsplan där vi har intervallpass på tisdag och tröskelpass på lördagar. Vi hoppas att se så många av er medlemmar som möjligt kommer och njuter av Run Happy känslan tillsammans!

Samarbetet med TSM Running: Den 24 november inleder TSM Running sin träningssäsong och då har du som CRS medlem möjlighet att delta i deras långpass på söndagar. Du behöver inte anmäla dig innan utan kan bara komma på plats. De utgår från GIH kl 10 och omklädningsrummen öppnar 45 minuter innan. Det finns 9 fartgrupper för dig som vill träna mot maraton och 6 fartgrupper för halvmaraton. Det går såklart att springa med utan att träna mot något speciellt lopp. https://tsmrunning.se/services/vinter-var2020/

Sätrahallen: Det kommer även att finnas möjlighet att delta i träningarna i Sätrahallen under vintern. Mer information kommer när det sätter igång men det blir en extra kostnad på 275 kr (då ingår 7 träningspass i Sätrahallen).

Vi kommer att testa samarbetet med TSM fram till och med 31 januari 2020 och utvärdera sedan.

Race Fox Tryout & Yoga for Runners den 17 november kl 9-11 (F&S Hagastan)

Kl 9:00: En ny chans att vara med på Racefox Tryout! Leo Heemskerk leder träningen.

Ta tillfälle och få reda på hur det står till med din teknik och få reda på vad du kan förbättra

Kl 10:00 Club Running Sweden erbjuder nu ett yogapass anpassat för oss löpare. Johanna Salminen som är vår instruktör under passet är framför allt en passionerad löpare själv. Johanna är PT och Urban Tribes löpcoach och leder Yoga for Runners på SATS.

Yoga for Runners är en rörlighetsklass utformad för löpare och bidrar till öka vår rörlighet framförallt över bröstrygg, höfter och fotled. Vi genomför yogan på våra egna villkor och den kommer att passa både dig som är van yogautövare och dig som är helt ny för detta.

*******************************************************************************************************************

CRS träningskalender november-december:

 • 17 november kl 9:00 RaceFox Tryout kl 9:00 – Leo Heemskerk

 • 17 november kl 10:00 – 11:00 Yoga for Runners med Johanna Salminen (F&S Hagastan)

 • 14 december kl 10:00-13:00 – Christmas special: Plats: Studio Echelon Club Running Sweden medlemsdag med löpning/spinning och styrka samt julmys!!

Run Happy och ses på träningarna framöver hälsar CRS styrelse:

Rubin, Christer, Christina, Lena, Mats, Claes, Torkel och Nina

Medlemsbrev Oktober

Hej

Hoppas hösten har börjat fint. Här kommer oktober månads medlemsbrev med senaste nytt vad som händer i Club Running Sweden framöver.

Nu är Lidingöloppet över och många medlemmar deltog i något av loppen förra helgen. Grattis till alla som genomförde! Hösten fortsätter ännu med flera lopp innan det blir dags för lite tävlingsvila och träna lite alternativt för att stärka kroppen inför kommande säsong. Nedan en härlig pre-race bild från några i klubben som sprang 30 km Lidingö.

I tisdags den 1 oktober hade vi CRS styrelsemöte och fattade då beslut kring kommande träningsupplägg, samarbetet med TSM samt höstens medlemsaktiviteter.

Nytt upplägg med vår löpträning i klubben samt samarbete med TSM:

 • Den nya träningsplanen är nu klar och vi kör förutom maratonanpassad träning även mil och halvmaraton upplägg med satsning mot Kungsholmen runt. Bifogat finns träningsplanen framöver.

 • Från och med november så kommer vi att inleda tröskelträning på lördagar från F&S Hagastan kl 10:00.

 • Samarbetet med TSM innebär dels att du kan delta som CRS medlem kostnadsfritt i vinterns inomhusträning i Sätra hallen. Mer info kommer. På söndagar kan du välja mellan att springa långpasset med TSM eller samla ihop ett eget CRS gäng och springa ihop.

 • TSM medlemmar kommer att kunna delta i våra tisdagsträningar men då med en gräns på max 20 deltagare så vi behåller en lagom storlek på våra löpargrupper inom CRS.

 • Vi kommer att testa samarbetet med TSM fram till och med 31 januari 2020 och utvärdera sedan.

OBS! Har du beställt CRS klubbkläder? – nu har de kommit! Du kan hämta dem antingen tisdag 8 oktober vid tisdagsträningen på F&S Hagastan eller tisdag 15 oktober mellan kl 17:30 – 19:00. Om tidpunkten inte passar hör av dig till info@clubrunningsweden.se.

Gratis simbanor på Eriksdalsbadet varje torsdag för CRS medlemmar Från och med 3 oktober och fram till och med våren 2020 har klubben en simbana för CRS medlemmar på Eriksdalsbadet torsdagar 7:30-8:30. Vi har fått en subvention från Stockholms stad vilket betyder att CRS medlemmar kan simma gratis. Om du vill utnyttja detta så anmäl dig till rubin@urbantribes.se så får du kort för entré till Eriksdalsbadet.

*******************************************************************************************************************

CRS träningskalender oktober-december:

  • Simbanor tillgänglig för medlemmar torsdagar från 7 oktober – 19 december kl 7:30-9:30 (Eriksdalsbadet)- Du behöver entré kort för att komma in gratis.

  • Oktober lördagar springer vi ParkRun – Hagaparken – samling kl 9:00 med gemensam uppvärmning

  • Från och med 2 november springer vi tröskellördagar kl 10:00 F&S Hagastan

  • Klubbmästerskap 15 oktober start med uppvärmning från F&S Hagastan kl 18:00. Vi springer sedan 5 km och alla kan vara med på egna villkor. Viktigt!! Du ska anmäla dig innan och gör det via denna länk: https://race.se/races/6474/about

  • Vi kommer att lägga in 2 extra pass på hösten under torsdagar: 14/11 och 12/12 där ena blir fokus yoga och det andra funktionell styrka. Vi återkommer med tid och plats.

  • 3 december kl 18:00 – Christmas special: Studio Echelon medlemskväll med träning och glögg

Run Happy och ses på träningarna framöver hälsar CRS styrelse:

Rubin, Christer, Christina, Lena, Mats, Claes, Torkel och Nina

Medlemsbrev Augusti

Varmt välkommen till vår medlemsdag 31 augusti – CRS End of Summer Party

Plats: Hellasgården Start kl 10:00 – ca 14:00

Vi börjar kl 10 och då kommer man att kunna antingen välja 90 min löpning i terrängen alternativt swimrun träning. Ange i anmälan om du väljer swimrun eller löpning.

Efter detta dusch/bad/bastu och sedan ca kl 12:15 lunch och fika tillsammans. Vi kommer att ha tillgång till grillen och då önskar vi att du noterar i kommentarsfältet vad man önskar äta: hamburgare/vegburgare/halloumiburgare/korv/sojakorv.

Bekräfta senast måndag 26 augusti ditt deltagande, löpning alt swimrun samt vad du önskar äta – antingen på eventet på CRS fb eller till nina@clubrunningsweden.se

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’ ’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Beställ Club Running Swedens vindjacka och t-shirt

Vi har nu tagit fram ett fint erbjudande på träningskläder från Salming –

 1. Vindjacka – du som medlem kan beställa den för 1100 kr (ordinarie pris 2199 kr) givetvis med ett fint CRS tryck på
 2. Vi har även ett erbjudande för dig att beställa en Club Running Sweden t-shirt för endast 200 kr (ordinarie pris 400 kr)

Du beställer här. http://clubrunningsweden.se/Shop/Clothes.php

Koden du ska använda finns på vår facebook-sida. Har du inte facebook,

 maila info@clubrunningsweden.se för att få koden. Beställningen önskar vi senast den 31 augusti

Om du vill prova jackan/t-shirten så finns möjlighet tisdag 27 augusti eller på medlemsdagen lördag 31 augusti. Om du har frågor kring detta hör av dig på nina@clubrunningsweden.se

Gratis simbanor på Eriksdalsbadet för CRS medlemmar

Från och med oktober och fram till och med våren 2020 har klubben en simbana för CRS medlemmar på Eriksdalsbadet torsdagar 7:30-8:30. Vi har fått en subvention från Stockholms stad vilket betyder att CRS medlemmar kan simma gratis. Om du vill utnyttja detta så anmäl dig till rubin@urbantribes.se så får du ditt kort och mer information.

Några punkter i CRS kalender september-december:

  • 5-8 september – Träningsresa till Fårö, Gotland  (finns två sovplatser kvar).
  • 28 september – Lidingöloppet. Inget (annat) långpass.
  • 15 oktober – Klubbmästerskap.
  • 3 december – Christmas special.

Run Happy och ses på träningarna framöver hälsar CRS styrelse: Rubin, Christer, Christina, Lena, Mats, Tomas, Torkel och Nina

Medlemsbrev Juni 2019

Hej

Här kommer sommarens Run Happy medlemsbrev med information om vad som händer i klubben de närmaste månaderna juni-augusti. Nu inleds Lidingölopps-träningen från 18 juni och detta betyder att träningsprogrammet tar sikte mot Lidingöloppet både för tisdagsintervaller och lördagens långpass. Du kan såklart delta utan att springa Lidingöloppet och helt enkelt få bra varierad träning fram till slutet av september.

Tack alla också som kom på vår medlemsdag som blev en härlig Run Happy dag. Tack till Rubin McRae och Eva Herbert för inspirerande träningspass. Tack även till föreläsaren Johan Steene. Vi har nu donerat enligt Johan Steenes önskemål föreläsningspengarna: 2500 kr till Glädjeknuff som är en ideell förening med målet att ge funktionshindrade barn och ungdomar löparupplevelser i rullande form. 2500 kr har även donerats genom Christer Schapiros insamling Caballo Blanco.

Och vill du lyssna på Johan Steene så kan du ännu göra det via filmen som Christer Schapiro lagt upp på fb – en grymt inspirerande föreläsning!

Tack också till vår grymma hejarklack under Stockholm maran och även på Eco trail! Det är dessa gånger man blir extra varm i hjärtat som löpare i Club Running Sweden. ?


Dags att färga Trosa orange igen! Trosa Stadslopp (8,9 km) är en fin CRS tradition – häng med 28 juni och spring loppet och käka middag på Trosa Stadshotell där vi redan bokat bord!

Du tar dig till Trosa med tåg, buss eller bil. Nattbussen kan du ta tillbaka kl 00:30 eller stanna kvar och bo på hotel eller vandrarhem. Du anmäler dig själv till loppet (www.trosastadslopp.se) Anmälan till middagen antingen via fb eventet på klubbsidan eller via info@clubrunningsweden.se och vi behöver veta vad du vill äta – kolla menyn här (www.trosastadshotell.se)

Sugen på att springa Sylarna runt? Katrin Engelmark och Gabriella Reiner har planerat en resa till fjällen. De kommer att åka nattåg onsdag 14 augusti och hem söndag 18 augusti. Då är planen att springa Sylarna runt. Är du sugen att hänga med så hör av dig till Katrin eller Gabriella antingen på fb eller via info@clubrunningsweden.se

CRS goes Fårö – träningsresa till Gotland som initierats av vår Torkel Skogman med avresa 5 september och åter 8 september. Programmet blir löpning med inslag av både distans, fartlek och långpass samt härligt socialt häng. För mer info läs på fb eventet och du kan även kontakta Torkel på fb eller via info@clubrunningsweden.se.

Notera följande datum – träningskalender juni-september:

 • Trosa stadslopp 28 juni – 8,9 km stadslopp samt gemensam middag efteråt (egen anmälan till loppet men klubben ordnar middagsbokning)

 • Lördag 6 juli börjar vår sommarträning “CRS-Summertour“ fram till 17 augusti. Lördagar start från Lidingövallen med fokus på terränglöpning, tisdagar börjar vi på F&S Hagastan

 • Ursvik Extreme 13 augusti – Fri start mellan kl 17-18:30. Klubben betalar startavgiften

 • Sylarna runt – 14–18 augusti

 • End of Summer party – 31 augusti – medlemsdag

 • Träningsresa Gotland – 5-8 september

För dig som har någon vän som nu på sommaren önskar testa våra pass så har vi ett sommarmedlemskap som kostar 300 kr som vi vill tipsa om.

Vi önskar dig en riktigt Run Happy sommar och vi ses på träningarna framöver! hälsar CRS styrelse: Rubin, Christer, Christina, Lena, Mats, Claes, Torkel och Nina

Medlemsbrev Maj 2019

Här kommer maj månads medlemsbrev och vi hoppas från styrelsen att du har hittat din Run Happy nu när våren är här. Passa på att kom och utveckla din löpning på ett tufft men härlig tisdagspass eller njut av ett lördagslångpass. Några kvar nu innan vårens träningar är slut i och med Stockholm maraton. Framförallt vill vi att du ska känna en härlig gemenskap med likasinnade som älskar löpning!

Club Running Swedens medlemsdag 25 maj – vi kommer att ha en härlig Run Happy dag ?

Vi inleder kl 10:00 från F&S Hagastan och avslutar kl 14:00. Vi bjuder på wraps och fika under föreläsningen.

Dagens program:

 • Ett Rubin Mc Rae special löppass som toppar formen inför dina kommande lopp!

 • Ett kul styrkepass ”shape” med vår medlem Eva Herbert – träna funktionellt och din rörlighet

Avslutningsvis får du lyssna på en intressant föreläsning av ultradistanslöparen Johan Steene.

Johan Steene, född 1973, är en svensk ultradistanslöpare som har bland annat tagit VM-brons i 24-timmars löpning. Johan Steene slog även i oktober 2018 nytt rekord i Backyard Ultra på tävlingen Big Dog Backyard Ultra med 68 timmars löpning som ger distansen 455 km.

Vill du hjälpa oss med hejarklacken inför Stockholm maraton? – i år behöver klubben din/er hjälp att samordna langning av gel och vår hejarklack. Christer Schapiro kommer att finnas med och hjälper till men önskar i år att någon annan kan ta huvudansvaret. Hör av dig till nina@clubrunningsweden.se om du/ni har möjlighet att hjälpa till

Notera följande datum – träningskalender maj&juni:

 • Ursvik Extreme – deltävling 2 den 7 maj och deltävling 3 den 21 maj. Fri start mellan kl 17-18:30.

 • CRS medlemsdag den 25 maj kl 10-14:30 – kom och njut av härlig träning, föreläsning och träffa alla härliga träningskompisar

 • Lördag 8 juni – Haga Parkrun – uppvärmning från tennisbanorna kl 9:00 och loppet startar kl 9:30

 • Trosa stadslopp 28 juni – 8,9 km stadslopp samt gemensam middag efteråt (egen anmälan till loppet men klubben ordnar middagsbokning)

 • Träningsuppehåll för organiserad träning v. 23 och 24 efter Stockholm maraton

Run Happy och vi ses på träningarna framöver hälsar CRS styrelse:

Rubin, Christer, Christina, Lena, Mats, Claes, Torkel och Nina

Medlemsbrev April 2019

Hej, Nu har vi gått över till sommartid och för klubben betyder det tisdagsträning utan pannlampa och även att tävlingssäsongen drar igång på allvar. Vi är 10 medlemmar som åker iväg till Berlin och springer halvmaran inkommande helg den 6 april och den 23 april är det premiär för Ursvik Extreme.

Delta i vår medlemsundersökning i syfte att utveckla våra träningar:

Den nya styrelsen har haft sitt första möte den 26 mars och vi pratade då mycket om hur vi tillsammans kan utveckla klubbens verksamhet.

Där är din åsikt som medlem mycket viktig och därför har vi nu tagit fram en kort undersökning i syftet att få veta dina önskemål kring kommande träningsupplägg. Du kan påverka genom att svara och använd följande länk:

https://forms.gle/fJP2rPoQm1UyqxHV8

Vi springer Haga Parkrun sista lördag varje månad: Vi vill bjuda in våra medlemmar att springa Haga Parkrun som en gemensam aktivitet den sista lördagen varje månad – en bra formcheck och ett härligt arrangemang som vi vill stötta. Långpasset den helgen kan du antingen förlänga med egen löpning efter loppet på lördag eller på söndagen. Kom i klubbtröjan och njut av en härlig löprunda och grymt sällskap!

I april månad har Haga Parkrun ett specialevent lördag 13 april för att fira våren och även sikta på ett rekordstort antal deltagare. Det finns även farthållare på plats denna dag. Då utgår vårt vanliga lördagspass och vi ses vid tennisbanorna kl 9:00 för uppvärmning och själva loppet inleds kl 9:30. Loppet är gratis. Om du inte har deltagit på parkrun tidigare behöver du registrera dig på www.parkrun.se och skriva ut streckkoden och ta med den.

Testa Ursvik Extreme – första deltävling den 23 april. Du springer i eget tempo och kan välja mellan 7,5 km eller 15 km – fri start mellan 17-18:30. Start vid Ursviks motionsgård, Sundbyberg. Klubben betalar deltagaravgiften varje gång och ange därför att du är från CRS.

Notera följande datum – träningskalender april/maj:

 • Lördag 13 april – Haga Parkrun – uppvärmning från tennisbanorna kl 9:00 och loppet startar kl 9:30

 • Ursvik Extreme – deltävling 1 den 23 april, deltävling 2 den 7 maj och deltävling 3 den 21 maj. Fri start mellan kl 17-18:30.

 • CRS medlemsdag den 25 maj kl 10-14:00 – Rubin Mc Rae speciallöpning/styrka och inspirationsföreläsning

Run Happy och ses på träningarna framöver hälsar CRS styrelse: Rubin, Christer, Christina, Lena, Mats, Claes, Torkel och Nina

Medlemsbrev Februari 2019

Hej

Vi har haft utmanande underlag för löpning under januari men nu börjar det vända hoppas vi. Tisdagens tuffa pass genomfördes på snöfri asfaltväg vilket var underbart. Här kommer lite info om vad som händer i klubben under februari/mars.

Löpbandspass på SATS Torsplan 5 mars:

Tyvärr har det inte har varit många medlemmar på våra träningar på Bosön och vi väljer därför att för tillfället inte genomföra fler pass där. Vi vill istället erbjuda dig en möjlighet att med coachning av Rubin Mc Rae testa på Tough Tuesday på löpband på SATS Torsplan tisdag den 5 mars kl 18:00.

Medlemskväll på Runners Store:

Vi planerar även en medlemskväll i mars på Runners Store där vi inleder med ett kortare löppass och sedan kan du shoppa loss på träningskläder och skor. Du som CRS medlem har från och med nu 20% rabatt på inköp på Runners Store.

Dags för klubbens årsmöte 2019 – lördag 16 mars kl 13:00

Välkommen på femte årsmötet för Club Running Sweden. Vi inleder med långpass kl 10-12:30 och fortsätter med årsmötet kl 13:00-14:00. Vänligen bekräfta ditt deltagande senast den 9 mars 2019 via fb eventet. Vi bjuder på fika och mackor. Kom ihåg att det är enbart medlemmar som betalt 2019 års medlemsavgift som har rätt att närvara på årsmötet. Vi återkommer med valberedningens förslag till ny styrelse samt underlag för bokslut, verksamhetsplan och budget 2019.

Om du vill vara med och påverka så har du möjlighet att lämna in motioner. Dessa ska inkomma senast den 16 februari 2019 till info@clubrunningsweden.se

Uppdatering kring våra träningsresor:

 • Träningsresan till Italien i maj kommer tyvärr att ställas in på grund av för få deltagare
 • Träningsresan Nya Zeeland – Du hittar beskrivning i klubbens fb filer. Mer detaljer kring pris och övrigt du behöver veta kring denna fantastiska resa kommer från Rubin i början av mars.

Träningskalender februari/mars:

 • Tough Tuesday på löpband – testa ett grymt pass den 5 mars kl 18:00, SATS Torsplan
 • Runners Store CRS medlemsevent – mars
 • Årsmöte 16 mars kl 13:00
 • Lördag 30 mars – Premiärmilen, vi erbjuder även långpass denna dag för de som inte springer.

Run Happy och ses på träningarna framöver hälsar CRS styrelse,

Rubin, Christer, Christina, Lena, Mats, Tomas, Torkel och Nina

Medlemsbrev Januari 2019

Hej

Nu är vi snart igång igen efter en välförtjänt julledighet.

Klubbträningen drar igång tisdag 15 januari och sedan fortsätter vi bygga formen till Stockholm maraton eller såklart andra lopp som vi vill springa under vår och sommar! En liten påminnelse här att nu är det dags att betala medlemsavgiften för 2019:

Medlemskap 2019:

Medlemsavgiften är 1190 kr och är densamma som 2018. Friskvårdskvitto sänds ut till din mejl efter inbetalning. Klubbens löpcoacher betalar ingen medlemsavgift. För nya medlemmar ingår t-shirt och tävlingslinne. Från och med år 2019 har vi inte längre medlemskort då detta inte krävs för att få tillgång till medlemsrabatter eller inträde på F&S Hagastan.

Hur betalar du in medlemsavgiften? Du sätter in pengarna på BG 588- 3129 eller swishar den till 1236098511. Viktigt – Fyll även i formuläret med dina uppgifter via denna länk .

Medlemsrabatter 2019:

 • • Salming Concept Store – 20% rabatt
 • Runners Store – 10% rabatt (coacher 30%)
 • 10% rabatt på Friskis&Svettis Stockholms träningskort helår/6 månader som gäller på alla 17 anläggningar. Du som medlem betalar då 3231 kr för ett årskort eller 2331 kr för ett 6-månaders kort
 • Vår löpcoach Mats Emilson (naprapatmats.se) – 15% rabatt på behandlingar naprapati och massage
 • Vår löpcoach Gabriella Reiner (Agilokliniken) – 550 kr är vårt pris på naprapatbehandlingar
 • Access Rehab: naprapati, massage bl a av vår löpcoach Mia Edvardsson samt möjlighet till löpning på anti-gravity löpband – 10% rabatt för medlemmar och 25% rabatt för löpcoacher

Träningskalender januari:

 • Vi inleder träningarna tisdag 15 januari
 • Torsdag 17 januari kl 18:00 intervallpass på Bosön – häng på, det blir tufft och riktigt roligt!

Run Happy och ses på träningarna framöver hälsar CRS styrelse: Rubin, Christer, Christina, Lena, Mats, Tomas, Torkel och Nina

Medlemsbrev november 2018

Hej

Här kommer november månads medlemsbrev med info från vårt senaste styrelsemöte den 13 november och uppdatering kring vad som händer i december i klubben.

GDPR – hur behandlar vi personuppgifter i Club Running Sweden:

Club Running Sweden (CRS) är ansvarig för de personuppgifter som medlem lämnar till CRS. CRS lagrar dessa uppgifter i syfte att bedriva sin verksamhet samt att kunna fullgöra sina åtaganden gentemot medlemmen.

Läs mer detaljerat kring hanteringen av personuppgifter i den nya integritetspolicyn. Denna hittar du här på vår hemsida under ”Om CRS”.

Åtgärder kring GDPR inom Club Running Sweden:

 • Vi har utsett registeransvarig som är Tomas Svanerudh.
 • Vi har säkerställt att vi inte har gamla uppgifter i vårt medlemsregister dvs längre än två år bakåt
 • Vi ser till att vi inte har fler uppgifter registrerade än vad som krävs för verksamheten och som definieras i integritetspolicyn
 • Samtycke för att hantering av personuppgifter på medlemsansökan har uppdaterats

Medlemsresor 2019/2020:

Medlemsresa till Italien:

Det finns planer på att ordna en resa till Italien den 23-26 maj 2019. I resan springer man tre tävlingar i kuperad stadsmiljö..I resan ingår boende, middagar och startavgifter och priset är då 4.780 kr och flyg tillkommer. Man flyger till Nice. Mer info om detta på vårt Christmas event och i kommande medlemsbrev samt på fb och hemsidan.

Medlemsresa till Kroatien:

I planerna finns en träningsresa till Kroatien över en helg, hösten 2019. För reseplaneringen ansvarar Torkel Skogman. Vi återkommer med mer info.

Medlemsresa till Nya Zeeland

Rubin Mc Rae planerar en fantastisk resa till Nya Zeeland för klubben. Planen är att resa den 26/12 2019 och vara borta i ca 2,5 -3 veckor. Rubin kommer att presentera mer kring upplägget i samband med vårt Christmas event och mer info kommer även på fb och hemsidan.

Medlemskap 2019

Medlemskap 2019: Ditt medlemskap går ut vid årsskiftet och vi hoppas såklart att du är nöjd och vill vara med oss nästa år igen för mer kul träning och härlig gemenskap!

Medlemsavgiften 2019 är 1190 kr och är densamma som 2018. För den som vill använda friskvårdspeng i december går det bra att betala in den redan nu. Friskvårdskvitto sänds ut till din mejl efter inbetalning.

Hur betalar du in medlemsavgiften? Du sätter in pengarna på BG 588- 3129 eller swishar den till 1236098511. Viktigt – Fyll även i formuläret med dina uppgifter via  denna länk .

CRS träningskalender december

 • Klubbens Christmas special: – tisdag 11 december kl 17:45 – ca 21:00

Plats: Studio L´Echelon – Nybrogatan 74 nära Stadions T-bana.

Vi börjar med löpning kl 18. Därefter finns det kl 19:15 två pass att välja på: styrka eller spinningpass. Du kan välja på plats om du kör styrka eller spinning. Efter träning blir finns det möjlighet till bastu och relax och vi avslutar med mingelmys med glögg, pepparkakor och annat gott.

Inbjudan till eventet finns på klubbens fb sida.

 • Årets sista träning blir tisdag 18 december 2018

Run Happy och ses på träningarna framöver hälsar CRS styrelse: Rubin, Christer, Christina, Lena, Mats, Tomas, Torkel och Nina

Medlemsbrev oktober 2018

Hej

Nu har många av oss från klubben denna helg sprungit Lidingöloppet och vilken härlig dag det var med många nya PB och fina löparupplevelser i spåret. Grattis till alla! Nu är det en veckas vila innan vi drar igång med maratonträning inför 2019. Vi hade även styrelsemöte den 24 september och började planera 2019 års träningsresor. I planen finns att ordna en träningshelg vid Bogesund på våren och till hösten möjligtvis en resa till Kroatien.

Vad händer nu i oktober?

I oktober blir det flera aktiviteter förutom ordinarie pass för dig som medlem att delta i. Torkel Skogman håller en kurs: Introduktion till orientering för löpare, CRS klubbmästerskap där vi springer 5 km och efteråt prisutdelning med fika och även en kul träningssöndag med Jose Nunez – grundaren av Moveoo, du som deltagare utmanas att röra på dig på ett annorlunda, funktionellt och naturligt sätt – garanterad träningsvärk utlovas ?

Är du intresserad att köpa Club Running Swedens fina kläder?

 • CRS Tävlingslinne och t-shirt kostar 300 kr (ett set ingår när du blir medlem)

 • CRS hoodie kostar 200 kr

 • CRS mössan kostar 125 kr

Info vad du vill köpa till info@clubrunningsweden.se. Swisha på 1236098511 alternativt betala in BG 588-3129 (ange ditt namn) så kan du hämta kläderna i Hagastans reception.

CRS träningskalender september-december

 • Introduktion till orientering för löpare lördag den 13 oktober kl 10:00 (utgår frånF&S Hagastan)
 • CRS Klubbmästerskap tisdag den 16 oktober kl 17:45 (utgår från F&S Hagastan) – 5 km med tidtagning, efter tävlingen så blir det prisutdelning och fika
 • Moveoo – funktionell och kul styrke/rörlighetsträning, söndag 27 oktober kl 10:00 (F&S Hagastan)
 • Klubbens Christmas special – tisdag 11 december kl 17:45 (mer info kommer)

Run Happy och ses på träningarna framöver hälsar CRS styrelse: Rubin, Christer, Christina, Lena, Mats, Tomas, Torkel och Nina

Medlemsbrev augusti 2018

Hej

Hoppas ni alla haft en skön sommar! Här kommer ett medlemsbrev med information om inplanerade aktiviteter för hösten.

Vi har bland annat inplanerad ”Runners Strength” klass söndag den 19 augusti för att vi löpare ska bygga upp styrka och hålla oss skadefria. Mer info i eventet på fb och denna klass planeras att hållas även ytterligare en gång under hösten.

Klubbens medlemsdag hålls i Hellas den 1 september då du antingen kan springa långpass i den fina Hellasterrängen alternativt testa på swimrun med instruktör. Vi inleder kl 10:00 och vi avslutar senaste kl 14:00 efter en gemensam lunch. Anmälan via fb inbjudan så vi kan beräkna antalet luncher.

Ta även tillfället i akt och testa någon av Ursvik Extreme deltävlingarna under augusti/september. Nu återstår tre deltävlingar – mer info nedan.

Medlemsbrev CRS augusti 2018

CRS kalender augusti-september:

 • Runners Strength – styrka för löpare, 19 augusti kl 15:00 – 16:00, F&S Hagastan
 • Ursvik Extreme: deltävlingar i det utmanande Xtreme-spåret i Ursvik (15 km eller 7,5 km). Deltävlingar 14 augusti och 28 augusti samt final den 11 september. Klubben betalar startavgiften för våra medlemmar. Fri start mellan 17-18:30. Under finaltävlingen så bör man anmäla sig på Ursvik Extremes hemsida innan och då är det även en gemensam start.
 • Medlemsdag i Hellasgården med löpning, simning och lunch – kl 10-14
 • CRS training camp Manchester: 6-9 september. Läs mer event CRS fb sida.
 • Lidingöloppet den 29 september och då utgår vårt ordinarie långpass
 • CRS Klubbmästerskap den 16 oktober

Run Happy hälsar CRS styrelse: Rubin, Christer, Christina, Lena, Mats, Tomas, Torkel och Nina

Medlemsbrev juni 2018

Hej

Nu har flera av oss antingen sprungit Stockholm maraton 2018 eller stått och hejat på alla löpare. Grymt jobb allihopa och tack än en gång till Christer Schapiro samt alla ni som bidrog i hejarklack eller utmed banan. Nu är det dags att blicka framåt mot sommarträning och Lidingöloppet.

HejaOchPeppa2018

Dags att anmäla sig till Trosa Stadslopp den 29 juni – ännu hinner du hänga med!
Anmäl och info på 
www.trosastadslopp.se. Du kan anmäla dig ända fram till tävlingsdagen, även på plats går bra. I år ska Trosa färgas orange igen! Vi springer de 8,9 km långa loppet genom charmiga Trosa. Efter loppet äter vi en gemensam middag på Trosa Stadshotell där Christina Zetterman ordnat så vi även kan duscha. Gå antingen in på event på CRS fb eller kontakta Christina Zetterman för att välja middagsalternativ (christina.zetterman@hotmail.com). Du tar dig till Trosa med tåg, buss eller bil. Ta nattbussen (gratis går kl. 00:30 från Trosa till Cityterminalen) eller stanna kvar och bo på hotel eller vandrarhem.

Middag 14 juni inställd: Middagen som var planerad som en efter maraton middag blir inställd då vi väljer att sikta på Trosa loppet och middagen där istället.

Träningsprogram för Lidingöloppet är klart och har publicerats både på CRS fb sida samt Club Running Sweden hemsida. Långpassen under sommaren kommer alla att äga rum på Lidingöbanan.

CRS kalender juni-september:

 • Ursvik Extreme: deltävlingar i det utmanande Xtreme-spåret i Ursvik (15 km eller 7,5 km). Final 12 september. Deltävlingar 12 juni, 14 augusti och 28 augusti. Klubben betalar startavgiften för våra medlemmar. Fri start mellan 17-18:30.
 • Träningsuppehåll v.23 och 24 efter maraton
 • Trosa stadslopp 29 juni – 8,9 km lopp samt gemensam middag efteråt
 • Run Happy goes fjällen – 15-19 augusti (klubbresa till fjällen) – läs mer event CRS fb
 • Medlemsdag i Hellasgården med löpning, simning och lunch – 25 augusti kl 10-13
 • CRS training camp Manchester: 6-9 september. Läs mer event CRS fb sida.

Run Happy! CRS styrelse gm Nina

Medlemsbrev maj 2018

Hej

Nu är vi igång med löpsäsongen på allvar och även Stockholm maraton närmar sig – endast drygt en månad kvar till loppet som många förbereder sig till med långpass och olika tävlingar.

Vårens medlemsdag 12 maj

Vi vill påminna om Club Running Sweden medlemsdag den 12 maj då vi efter långpasset har bjudit in Mikaela Larsson till en inspirationsföreläsning. Mikaela har haft en otrolig utveckling som löpare på några år då hon snabbt gått från vanlig motionär till att redan 2017 vinna SM-guld i Stockholm maraton.

Mickan

Vi börjar dagen kl 10:00 med långpass på två timmar och föreläsningen börjar kl 12:30. Vi bjuder på fika och en god macka så passa på att anmäla dig antingen via info@clubrunningsweden.se eller via kalenderinbjudan på facebook.

CRS kalender maj-juni:

 • Ursvik Extreme: 6 deltävlingar mellan maj-augusti i det utmanande Xtreme-spåret i Ursvik (15 km eller 7,5 km). Final 11 september. Deltävlingar 8 maj, 22 maj, 12 juni, 14 augusti ch 28 augusti . Klubben betalar startavgiften för våra medlemmar
 • 5 maj: Kungsholmen Runt (ingen ledarledd träning denna dag)
 • 12 maj kl 10-14:00: Medlemsdag
 • 2 juni – Stockholm marathon – Club Running Sweden har hejarklack och langning för den som önskar!
 • Träningsuppehåll v.23 och 24 efter maraton
 • 14 juni: After marathon middag
 • Trosa stadslopp 29 juni – 8,9 km lopp samt gemensam middag efteråt

Run Happy!

CRS styrelse gm Nina

Medlemsbrev december 2017

Hi everyone,

Wow already near the end of 2017 and what a year we have had. A busy year, a year with loads pf cool, challenging, and most of all fun Club Running Sweden trainings, training camps and races.

We have an amazing club, a club with a board that not only loves running, but all things that make our club, our club. We have devoted members, and amazing members who can run fast, run long, run in the dark, run after swimming, run after biking, run on trails, run on the road, but there is one thing we all have in common and that is we all like the feeling running gives us, and of course we are all united in the result we all love that our sport gives us, and that of course is to Run Happy.

With 2017 almost behind us, we can look forward to more of the same in 2018. However, I want to challenge all of you to plan your year, your races, your training, but most of all come to the Club Running Sweden training as often as you can as I believe this is where the magic happens. Running together is that special ingredient where the chains of our comfort zones are broken, where the camaraderie between our club mates allow us to quite simply run better, whatever our goal is.

So enough from me, but looking forward to seeing you all next year! Looking forward to enjoying all the things that make our club the best on the planet…
Rubin
———————————————————————————————–

Medlemskap 2018:

Ditt medlemskap går ut vid årsskiftet och vi hoppas du är nöjd och vill vara med oss nästa år igen. Medlemsavgiften 2018 är 1190 kr och är densamma som 2017. För den som vill använda friskvårdspeng i december går det bra att betala in den redan nu . Friskvårdskvitto sänds ut till din mejl efter inbetalning. Hur betalar du in medlemsavgiften? Du sätter in pengarna på BG 588- 3129 eller swishar den till 1236098511. Fyll även i formuläret med dina uppgifter via denna länk

Årets julklapp – Club Running Sweden mössan:

Mössor

Nu har du möjlighet att köpa fin julklapp till dig, löparkompisen eller familjen. Den snygga mössan som Tomas Svanerudh tagit fram till oss är i den fina klubbfärgen orange och skönt material. Vi kommer att ha den tillgänglig senast på träningen tisdag 19 december och vi säljer den till självkostnadspris 125 kr. Du kan betala in 125 kr på kontot BG 588-3129 (ange ditt namn) eller swisha till 1236098511.

Vår sista gemensamma träning för i år är tisdag 19 december och vi startar träningen igen tisdagen den 9 januari.

God Jul och Gott Nytt År

till alla våra medlemmar hälsar CRS styrelse: Rubin McRae, Mats Emilsson, Lena Hultberg, Sten Karlsson, Christina Zetterman, Tomas Svanerudh, Christer Schapiro och Nina Fagerholm.


Medlemsbrev september 2017

Hej medlemmar,

Vi var 16 deltagare på klubbens träningsläger till Holland. En härlig helg med grym träning i fin natur samt god mat, dryck och många roliga stunder i fint sällskap. Stort tack än en gång till Leo Heemskerk som initierade och planerade resan för oss samt tog hand om oss på bästa sätt på plats. Om du är sugen på att initiera en träningsresa i 2018 – kontakta då någon i styrelsen så tar vi det gärna vidare i planeringen.

BackträningSanddyner

Foto: Leo Heemskerk

Snart är det dags för årets andra stora lopp för många – Lidingöloppet den 23 september. Vi har flera deltagare både på 15 km och 30 km. De som springer längre sträckan kommer även att få extra pepp av vår hejarklack – finns även möjlighet till langning. Kontakta Maria Carlsson om du vill ha langning eller bara komma ut och heja!

Träningarna fortsätter som vanligt tisdagar och lördagar efter Lidingöloppet där vi utgår från F&S Hagastan om inget annat nämns. Några lördagar är det inplanerat alternativ löpning:

Haninge Trail:

Söndag 15 oktober ersätter vi det ordinarie långpasset med att vi deltar i trailloppet – Haninge trail. Du kan välja att springa 5, 10 eller eller 16,7 km. Starttid mellan 10 och 11. Det finns även en lagtävling på 5 respektive 10 km-banan där både damer och herrar kan ingå. De tre bästa från samma klubb räknas ihop.
Laget behöver inte sättas ihop innan loppet! Viktigt – anmäl dig till loppet i namnet:
Club Running Sweden. Anmälan görs senast den 12 oktober.

Anmälan görs här: http://idrottonline.se/ForeningenIKJHaninge-Friidrott/

Club Running Swedens dag på Parkrun:

Lördag 21 oktober kommer Club Running Sweden att vara medarrangör till loppet Parkrun i Hagaparken. Loppet är ju 5 km långt, ordnas sedan 1 år tillbaka varje lördag samma tid kl 9:30 och är kostnadsfritt. Initiativtagaren och grundaren är Deri Thomas som även är medlem i klubben.

Vi kommer att ha möjlighet att i våra fina orange klubbtröjor att antingen vara funktionärer (behövs ca 8 st) farthållare (behövs ca 5 st) springa loppet eller stå och heja fram deltagarna. Vi hoppas få så många som möjligt på plats för att ge fin reklam för klubben. Bekräfta i kalenderinbjudan som kommer inom kort om du vill vara funktionär eller farthållare. Om du springer loppet så behöver du endast registrera dig på Parkruns hemsida om du inte sprungit loppet tidigare.Hälsningar CRS styrelse gm Nina

Styrelsen har därför på mötet den 27 februari tagit beslut att Club Running Sweden inte kommer att stå som arrangör utan överlåter detta till Fredrikshof.

Hälsningar CRS styrelse gm Nina

CRS Kalender september-december:

 • Lidingöloppet lördag 23 september
 • Haninge Trail, söndag 15 oktober
 • Club Running Sweden Parkrun dag, lördag 21 oktober
 • Club Running Sweden klubbmästerskap tisdag 24 oktober
 • Medlemsdag, tisdag 5 december

Har du vänner som vill komma med och börja träna med oss. Om man vill gå med nu så inkluderas medlemsavgiften för 2018 dvs priset är 1190 kr. Det går också bra att provträna ngn gång och bestämma sedan. Anmälan till info@clubrunningsweden.se.

Styrelsen har därför på mötet den 27 februari tagit beslut att Club Running Sweden inte kommer att stå som arrangör utan överlåter detta till Fredrikshof.

Hälsningar CRS styrelse gm Nina

Run Happy hälsar: Nina Fagerholm och resten av CRS styrelse: Rubin McRae, Mats Emilsson, Lena Hultberg, Sten Karlsson, Christina Zetterman, Tomas Svanerudh och Christer Schapiro